Flyskræk

Lider du af flyskræk, så har du måske erfaret, hvor begrænsende det kan føles. Det påvirker nemlig ikke kun dig, men også dine pårørende. At rejse på ferie sydpå er lidt mere besværligt, hvis man er nødt til at køre fremfor at flyve.

Årsagerne til flyskræk er flere. Det kan fx handle om klaustrofobi, højdeskræk, manglende kontrol, stress og dødsangst.

Der kan være mange følelser på spil. Nogen mennesker mærker meget uro og ubehag i kortere eller længere tid op til en flyvetur. Andre mærker først ubehaget, når de sidder i flyvemaskinen. Kvinder reagerer ofte med at græde mens mænd typisk reagerer med at blive stille.

Det er meget almindeligt, at angsten ledsages af katastrofetanker såsom at flyet styrter ned og at ens sidste timer ender i flyvemaskinen. Nogle mennesker vælger at skrive afskedsbrev til sine nærmeste.

Kroppen påvirkes og reagerer med eksempelvis hjertebanken, svedige hænder, rysten, ondt i maven, anspændthed og hyperventilering. Når et menneske reagerer med panikangst, så opfattes det tit som om, at man er ved at dø. Man bliver angst for, at samme ubehagelige symptomer kommer igen – og man bliver angst for angsten.

Det kan være svært at rumme alle de følelser og kropslige reaktioner og derfor er det meget almindeligt, at man instinktivt vil flygte væk fra angsten – og ud af flyvemaskinen.

Du er ikke alene om at lide af flyskræk. Ikke alle gør noget ved det, men hvis du er parat til at tage imod hjælp – så kontakt mig på mail: info@akutcoaching.dk eller tlf: 25 37 17 08.